Haberler

Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Çoşkuyla Kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkulu bir şekilde kutlanması için çaba gösteren tören ekibimize, öğrenci ve öğretmenlerimize, törenimize katılarak bizleri onurlandıran konuklarımıza teşekkür ediyoruz.

Devamı

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ

Devamı

Z KÜTÜPHANE GEZİMİZ

Ortaokulumuzun Z Kütüphanesine gezi düzenleyerek Kütüphane Haftasını kutladık.

Devamı

BAYRAM ETKİNLİĞİMİZ

Ramazan Bayramı ile ilgili etkinliğimiz.

Devamı

YAŞLILAR HAFTASI ETKİNLİĞİMİZ

Yaşlılar Haftası etkinliğimiz için öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Devamı

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ'NÜN 109. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADIK

18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Devamı

12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOYU ANMA ETKİNLİĞİMİZ

İstiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) ve İstiklal Marşı'nın Önemi:   Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise II. Mahmut Döneminde bestelenen Mahmudiye Marşı, millî marş kabul edildi. Padişah değiştikçe millî marşta değişti. I. ve II. Meşrutiyet Döneminde millî marş konusu gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti'nin millî bir marşı yoktu. Ama artık milliyetçilik ilkesine dayanan yeni bir Türk Devleti kurulmuştu. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı Kurtuluş Savaşı'nın anlamını belirtecek ve yeni devletin bağımsızlığının sembolü olacak millî bir marşın yazılması için 1921 yılında bir yarışma açtı. Yarışmaya 724 şiir katıldı. Yarışmada para ödülü olduğu için Mehmet Akif ERSOY katılmadı. Ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver) para meselesinin çözümleneceğini söyleyerek Mehmet Akif ERSOY'dan yarışmaya katılmasını istedi. Çünkü yazılan şiirlerden hiçbiri millî duygularımızı ifade için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı'nın en derin heyecanını yansıtan bir şiir yazdı. Kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, millî marşımız olarak 12 Mart 1921'de II. İnönü Savaşı'ndan önce mecliste kabul edildi. Böylece Türk milletinin, bağımsız yaşama arzusunu dile getiren millî marşı oldu. Cumhuriyet döneminde İstiklal Marşı'nın bestesini Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Osman Zeki ÜNGÖR yapmıştır (1930). Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.   12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen etkinlik ve törenle kutlandı.

Devamı

AİLE KATILIMI ETKİNLİĞİMİZ

Aile katılımı etkinliği olarak Fasülye Çimlendirme Deneyi yaptık.Velimiz İmren AKDENİZ'e ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Devamı

8 MART KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA MART AYI ETKİNLİĞİMİZ

Dilimizin zenginlikleri kapsamında kültürel öğelerimiz konusunda Türk Lokumu ve Türk Kahvesi eşliğinde velilerimizle öğrencilerimiz hakkında sohbet ettik.Kültürel kıyafetlerimiz ve halk oyunları etkinliklerini yaptık.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİĞİ PROJESİ KAPSAMINDA ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Şubat ayı ''Kültürel öğelerimiz ''etkinliği.Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Devamı

DÖNEM SONU FAALİYET ETKİNLİKLERİMİZ

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı dönem sonu faaliyet etkinliklerimiz.Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Devamı

AÇEV OKUYAN BİR GELECEK PROJESİ

AÇEV tarafından yürütülen ve okulumuzda uygulanan ''Okuyan Bir Gelecek'' projesi ile çocuklarımızın geleceğine ışık tutan AÇEV gönüllüsü Erol BAYKUŞ ve AÇEV saha sorumlusu Gamze AKAN'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.    

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA MASAL ANLATICIMIZ TARAFINDAN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİMİZ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çocuklarımıza AÇEV gönüllüsü Erol BAYKUŞ tarafından masal kitabı okunup etkinlik yapıldı.Erol BAYKUŞ hocamıza ve AÇEV saha sorumlusu Gamze AKAN hocamıza bizleri kırmadıkları için çok teşekkür ederiz.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİĞİ PROJESİ KAPSAMINDA ARALIK AYI ETKİNLİĞİMİZ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık 2023 etkinliklerimiz.Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Devamı